Wetenschap

‘Ik zou mijn leven riskeren voor mijn zus’: Heldenjongen, 11, redt zus, 2, uit brandend huis toen moeder weg was

SALISBURY, MARYLAND: Bij een brand in een appartement in Maryland rende de 11-jarige Laprentis Doughty op dinsdag 22 november terug naar zijn huis om het leven van zijn peuterzusje Loyalty te redden. Toen de jongen werd gevraagd waarom hij het deed, zei hij heel heldhaftig: ‘Als ik mijn zus niet had gered, zou ik boos op mezelf zijn omdat ik haar gemakkelijk had kunnen redden. Ik had haar kunnen redden, en ik zou mijn leven wagen voor mijn zus.”

ADVERTENTIE

Het vuur ontstond in een slaapkameruitlaat van een appartement met twee verdiepingen aan blok 1300 van Jersey Road in Salisbury, Maryland. Volgens het persbericht van de brandweer loopt de geschatte schade op tot bijna $300.000. Het duurde 10 minuten om het vuur te blussen en de jongen liep lichte brandwonden op toen hij probeerde zijn zus te redden.

LEES VERDER

Roland Sakhawang: Peuter gedood bij gruwelijke achtertuinbrand tijdens het koken met vader

ADVERTENTIE

Meerdere dodelijke slachtoffers nadat een klein Victoria-vliegtuig langs de snelweg Minnesota in een huis is neergestort

Toen Doughty besefte dat er brand was, rende hij er heel snel naar toe en verliet het gebouw, maar rende heel snel terug toen hij besefte dat zijn 2-jarige zusje nog steeds in huis is. Het kind redde zijn zusje van de tweede verdieping en liep ook brandwonden op aan de arm, terwijl hij aan het vuur ontsnapte. De brandwonden waren niet zo ernstig dat medische hulp ter plaatse nodig was.

ADVERTENTIE

Meer dan een dozijn brandweerlieden waren ter plaatse gekomen en twee van de acht appartementen zijn door de omvang van de brand bewoonbaar geworden. Het incident gebeurde om 18.00 uur. De brandweer van Salisbury had een paar foto’s van de redding op hun Facebook-pagina geplaatst. De post is getiteld: “Salisbury Fire Department-eenheden ter plaatse met een appartementsbrand in blok 1300 van Jersey Rd. Wees voorzichtig in de buurt!”

ADVERTENTIE

Jake Day, burgemeester van Salisbury, nam ook even de tijd om Doughty’s moed te erkennen en zei: ‘Als burgemeester ben ik altijd op zoek naar burgers die onbaatzuchtig zijn, burgers die bereid zijn om leiding te geven, en die hebben we hier. ”

ADVERTENTIE

Er is een GoFundMe-pagina opgezet zodat de familie weer op de been kan komen, met een onderschrift dat luidde: “Ik vraag nederig dat alle gebedsstrijders samenkomen voor mijn 11-jarige zoon La’Prentis Doughty jr. Mijn zoon heeft zijn kleine zusje gered uit ons appartement dat in brand vloog door elektrische problemen, waardoor we alles verloren behalve de kleren die we op onze rug hadden. Ik ben dankbaar dat mijn kinderen leven en ademen. Dit gebeurde op 22 november 2022…we zijn er kapot van en hebben hulp nodig voor kleding en onderdak. Ik was in de supermarkt om eten te halen voor ons Thanksgiving-diner. Om thuis te komen belde mijn beste vriend schreeuwend dat ik me naar huis moest haasten, mijn huis staat in brand. Ik vraag nederig voor iedereen die in staat is om mij en mijn kinderen te helpen in onze tijd van nood…Ik zal ook bidden en blijven bidden tot God om iedereen te zegenen die ons helpt om iedereen te zegenen met overvolle Zegeningen. Bedankt voor alle gebeden en liefde.”

ADVERTENTIE

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button