Nieuws

‘Vloeistof of pasta? Is lippenbalsem een ​​gel?’ – Ik kan deze luchthavenbeveiligingshel niet meer aan

Ik heb veel persoonlijke tekortkomingen. Ik heb te veel vertrouwen in mijn eigen kunnen (ik denk niet dat zwemmen in het Kanaal er zo moeilijk uitziet), ik heb het gevoel dat ik elke keer dat ik een dag doorkom zonder grote blunders een “kleine traktatie” verdien, en ik verdubbel -boek mezelf minstens een keer per week.

Maar misschien wel mijn meest irritante gewoonte is dat, als ik door een luchthaven probeer te gaan, ik beslist dat niemand vloeistoffen in mijn handbagage zal opmerken. Het is niet verwonderlijk dat de mensen die worden betaald om vloeistoffen in handbagage te spotten, altijd geneigd zijn om de vloeistof in mijn handbagage te vinden. Zorg voor een (gegarandeerd) lange vertraging bij de beveiliging.

Waarom doe ik dit? Geen idee. Misschien hou ik wel van de sensatie dat mijn bagage wordt doorzocht door een verveelde man met latexhandschoenen. Misschien ben ik fundamenteel lui. Of misschien is het het trauma van het omhoog houden van containers die roepen: ‘Is dit een vloeistof? Of een pasta? Of een gel? IS LIPPENBALM EEN GEL?” de avond voor een feestdag. Ik weet alleen dat ik heb gezien hoe een vreemdeling mijn broek uitdeed op een openbare plaats voordat hij 125 ml glijmiddel te vaak weggooide.

Het was dan ook een groot blijde tijding dat ik het grote nieuws van deze week ontving: er is een zeer reëel vooruitzicht dat de vloeistoflimiet gaat dalen, dankzij ingewikkelde technologische tovenarij. Geen kleine plastic tasjes meer – waar sommige luchthavens zelfs het lef voor hebben om je te laten betalen.

Historisch gezien ben ik achterdochtig geweest over technologie. Het bracht ons een nucleaire oorlog, de opwarming van de aarde en Twitter. Ik ben er vast van overtuigd dat robots waarschijnlijk het ding zullen zijn dat onze samenleving zal beëindigen. Maar eindelijk is er iets goeds voortgekomen uit technologische vooruitgang.

Volgens De tijden, bekijken de ministers een proef met de technologie op de luchthaven London Heathrow, die al sinds 2017 loopt. Amerikaanse luchthavens gebruiken deze technologie al en we weten hoeveel veiligheid ze genieten. Verdere berichten van de BBC beweert dat de regels voor het meenemen van vloeistoffen op vluchten in 2024 kunnen zijn verdwenen, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat luchthavens de 3D-handbagagescanners introduceren.

Tegen degene die de leiding heeft over het installeren van die scanners, zeg ik dit: schiet alsjeblieft op en doe het. Het geluk van de Britse vakantiegangers ligt in jouw handen. Natuurlijk, deze scanners zijn bedoeld voor antiterrorismewerk, en daar houden we allemaal van. Maar veel belangrijker is dat ze het proces van op vakantie gaan minder erg maken.

Tegen de tijd dat je erin bent geslaagd om op het vliegveld te komen, te navigeren op het soort parkeerplaats waar Dante cirkels omheen zou hebben getrokken en financieel geruïneerd zou zijn door overbagage, zijn de kleine plastic tasjes de druppel.

Luchthavens brengen het slechtste in de meesten van ons naar boven. De vertrekhal is eigenlijk een winkelcentrum gemarineerd in andermans argumenten. De paniekerige worden meer paniekerig. Mijn vader zou, net als alle vaders op luchthavens, idealiter nog steeds al onze paspoorten in bezit hebben, ondanks het feit dat zijn kinderen respectievelijk 31, 29 en 26 zijn. feit dat winkelen op de luchthaven ongetwijfeld niet goedkoper is dan thuis winkelen, vooral als je er rekening mee houdt dat je kleine shampoos en glinsterende zonnehoedjes koopt die je niet nodig hebt.

Misschien is dit een keerpunt voor vliegreizen, en keert het terug naar de glamoureuze romantiek van de jaren zestig, waar een luchthaven een bestemming van genot was, onderdeel van je vakantie, geen plek om ruzie te maken met je partner en dan te betalen £ 11 voor een pint van 8 uur.

Als dit betekent dat we niet langer met wazige ogen onze toiletspullen in kleine plastic zakjes hoeven te stoppen voor een vlucht van 5 uur ’s ochtends, dan doe ik er alles aan om mijn scepsis over technologie te verloochenen. Als ik een volle fles shampoo mee kan nemen in mijn koffer, fuck it, kom maar op met de killer robots.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button