Amusement

Waarom Stevie Nicks zei dat haar levensverhaal ‘de droom van elk klein meisje’ zou zijn

Stevie Nicks heeft een buitengewoon leven gehad als een van de gezichten van Fleetwood Mac, en ze weet dat ze de droom waarmaakt. Nicks zei ooit dat ze inzag dat haar verhaal ‘de droom van elk klein meisje’ zou zijn. Dit is wat de zangeres zei over haar leven en of ze ooit een memoires zal schrijven.

Stevie Nicks | Kevin Nixon/Classic Rock Magazine/Future via Getty Images

Stevie Nicks zei dat ze het verhaal van haar leven als een ‘roman’ wilde schrijven

Fleetwood Mac-ster Stevie Nicks heeft vaak gezegd dat ze graag een autobiografie zou willen schrijven. Maar in plaats van een memoires, zei de zangeres dat ze haar levensverhaal als memoires zou publiceren omdat ze een sprookje heeft geleefd.

‘Nou, ik zou de mijne schrijven [memoir] meer als een roman’, vertelde ze in 1990 aan Us Magazine. ‘Omdat mijn leven, het lezen ervan – misschien niet het leven ervan, maar het lezen ervan – de droom van elk klein meisje zou zijn. Ik bedoel, ik ben uitgegaan met alle grote rock-‘n-rollsterren, ik heb met Learjets gevlogen, ik heb een vloot van acht limousines gehad, ik heb 727 vliegtuigen gehuurd die $ 25.000 per dag kosten… en dat is glamoureus. . Je kunt er niet omheen. Alleen al dat deel ervan zou mensen versteld doen staan.”

Ze illustreerde haar punt door een van de vele spannende verhalen uit haar leven te delen. “Voorbeeld: iemand stuurde een keer een kleine Learjet met vier zitplaatsen om me op te halen – ik was onderweg en hij was onderweg”, zei Nicks. “Het pikte me op na mijn show en vloog me naar Atlanta. Ik bleef daar die dag en zijn show, en vlak na de show zat die kleine cranberryrode Learjet op de grond en wachtte op me.

Stevie Nicks deelde een voorbeeld van een ‘filmmoment’ uit haar leven

Niet elk sprookjesverhaal uit het leven van Stevie Nicks was superglamoureus. De Fleetwood Mac-zangeres beschreef een ander geval waarvan ze dacht dat het een ‘filmmoment’ was, omdat het de tweede keer was dat ze wist dat haar leven op het punt stond ingrijpend te veranderen.

Het was toen Lindsey Buckingham en zijn vriend, Bob Geary, haar kwamen ophalen om zich bij hun band Fritz aan te sluiten.

“Het was 1968, dus de muziekscene in San Francisco was ongelooflijk – Hendrix, Janis, het was het”, vertelde Nicks in 2008 aan Q Magazine. “Toen Bobby me vertelde dat het een hardrockband uit San Francisco was, had ik zoiets van ‘ Oké, cool, dat kan ik wel… denk ik.’ Omdat ik goede folky liedjes speel en schrijf. Dus Bob Geary komt naar mijn huis en pikt me op in een wit busje en ik rijd weg, tot ziens – en ik kan gewoon zien dat mijn leven gaat veranderen.

Ze voegde eraan toe: ‘Het was helemaal een filmmoment. En het grappige is, ik woonde in een gated community en Lindsey ook, dus we stappen in de auto en rijden de ene straat in en dan de andere, de hoek om, en dat is het, we zijn er. Op de oprit van dit grote, mooie huis hoor ik al die muziek uit de garage komen. Binnen is er een volledige rockband aan het opzetten en ik heb zoiets van: ‘Wow, dit is het echte werk.’”

De Fleetwood Mac-ster zei dat haar ‘leven een sprookje is’

Het imago van Stevie Nicks is onlosmakelijk verbonden met eigenzinnigheid en magie. Ze omhelsde haar sprookjesreputatie en speelde zelfs een heks Amerikaans horror verhaal.

Nicks zei dat ze weet dat ze in een droomwereld leeft, maar het is niet alleen vanwege haar bekendheid en succes als muzikant – ze is gewoon zo geboren.

‘Nou, ik leef eigenlijk een beetje in een wereld van dromen en sprookjes. Ik bedoel, mijn leven is een sprookje, dat is zeker,’ zei Nicks. “En ik lees eigenlijk sprookjes – Sprookjes van Grimm en Hans Christian Anderson – en veel van mijn liedjes komen uit dat soort sprookjesgenre, vanwege het lezen dat ik doe, en omdat ik als klein meisje vond het heerlijk om me te verkleden en veren in mijn haar te doen en glinsterend stof op mijn gezicht te strooien. Weet je, dat is iets waar ik gewoon mee geboren ben.”

VERWANT: Stevie Nicks onthulde wat ze leerde van ‘weggeblazen worden’ door Janis Joplin

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button